Amazon Dropshipping Sermaye

Dropshipping için hazırlanan bu yazı dizisinde benimde bir yazım olmasını istedim. Gruplarda sıkça sorulan soru üzerine size mağaza ve sermaye yönetimini nasıl yaptığımı açıklamak istiyorum. Belki hoşunuza gider ve uygularsınız. Amazon Dropshipping sermaye yönetimi için işte detaylar;

Öncelikle belirtmek isterim ki bende bir çok arkadaş gibi düşük sayılacak bütçe ayırarak Amazon dropshipping iş modeline başladım. Özellikle bu yazdıklarım sermayesi kısmen kısıtlı olan arkadaşlar için.

Amazon Dropshipping Sermaye Yönetimi

Amazon Dropshipping sermaye konusunda benim sistemimde her mağazanın kendi bütçesi vardır. Vereceğim miktarlar önemli değil takılmayın lütfen! Örneğin kanada için 10.000 dolar sermayem varsa Japonya için 5.000 dolar sermayem vardır. Eğer kanada mağazam sermayesini o ay bitirirse Japonya mağazamdan takviye yapıp satışa devam ETMEM. Amazon’da dropshipping yapıyorsanız riski bölmeyi öğrenmeniz gerekiyor.

Mağazalarımı ayrı ayrı değerlendirilir. Eğer Kanada’da ayırdığım sermaye bana yetmediyse kar oranımı arttırmak için düşünürüm keza Japonya belirlediğim sermayeyi harcayamadıysa bunun için yeni taktikler veya eksikler üzerinde çalışırım.

Bir çok arkadaşımız örnek veriyorum 2.000 dolar ile işe başlamış oluyor ve bakıyorsunuz beş mağaza açmış. Beş mağazadan toplamda 10 – 15 sipariş alsa sermaye sorunu yaşayacak ve mağazalarını bir şekilde tatile vs alarak sipariş almamaya çalışacak. Buda düzensiz gelir, mağaza ve psikolojinin bozulmasına sebep olacaktır. Amazon tarafında da istikrarı olmayan bir satıcı olacaksınız.

Ne kadar hızlı veya bu iş için ayırdığınız süre çok olursa olsun tam anlamıyla 3 (bu bile zor) mağazadan fazlasını idare edip geliştirmeye vakit bulamazsınız. Benim günün büyük bölümünü 10-15 saat arası sadece mağazalarıma ayırdığım halde 3. mağazamı açamıyorum. İki mağaza ile Amazon Dropshipping modeline devam ediyorum.

Söylemeden geçmek istemiyorum belli başlı Kanada, Meksika , Japonya gibi pazarlarda satış hacmi çok yüksek. Satış alamamak işin zor kısmı alsın da. Ama çok fazla mağazamız olduğu için aslında konunun ana nedenine sıra gelmiyor. Neden sipariş alamıyorum sorusunu sormuyoruz. Kanada için “kar marjı çok düştü , Meksika için gümrük sıkıntılı, Japonya için şöyle ” gibi sebepler sunuyoruz. Eğitimlerde de söylediğimiz gibi gelen siparişlerinin kar oranı %25 in altını gördüğünde o satışın bir anlamı yoktur.

Şimdi parayı nasıl yönetmeye çalıştığıma bakalım,

Amazon Dropshipping sermaye yönetiminde benim için kıstas mağazanın o ayki toplam kar oranı (iadeler, masraflar ve genel giderler çıktıktan sonra) %25’in altına inmemesi. Bu ay 10.000 ciro satışı ile ay sonunda 2500 dolar kazanmış olmanız gerekiyor. Burada kazandığınız paraya mümkün olduğunca az dokunmaya çalışıp sermayeye dahil etmeniz kritik bir noktadır.

Bir çoğumuz kredi kartına borçlanarak iş yapıyoruz. Örneğin 1.000 dolar limiti olan kartınız ile bu ticarete başladınız. Benim verebileceğim en büyük tavsiye 1.000 dolarınız 2.000 dolar olduğunda kredi kartınızın borcunu ödeyin ve onu kullanmayı bırakın! Bu size zaman kaybettirecek başa dönmüş gibi hissettirecek ancak halihazırda sisteminiz ve mantığınız oturduğu için 1.000 dolar kazanmak eskisinden daha kolay olacaktır.

Riske ettiğiniz miktar bu işten kazandığınız para olduğu için herhangi bir suspend sürecinde sizi etkilemeyecektir. Örnek veriyorum suspend oldunuz ve bunu açmanız 30 – 60 günü buldu. Eğer hala borç para ile iş yapıyorsanız ödeme alamayacağınız için sizi fazlasıyla sıkıntıya sokacaktır. Ancak içerde biriken parayı bir yere bağlamadıysanız bu süre daha rahat beklenebilir. İçerde dolar olarak durduğu için 1 sene sonra alsanız da herhangi bir değer kaybetmeyecektir.

Bir yol haritanız ve hedefleriniz olsun. Örnek veriyorum bu kar marjıyla her şey iyi giderse 2 sene sonra böyle bir sermayem olacak. Onun şu kadarını buraya yatırım yapacağım vs gibi. Kazancınızdan eğitimlere bütçe ayırın. Eğitimlerde alacağınız tek bir cümle bile belki hayatınızı değiştirecek veya kafanızda belli bir planın parçası olacaktır.

Amazon Dropshipping sermaye yönetiminde sonuç olarak;

1) Bütçenize ve zamanınıza göre mağaza sayısı belirleyin. Her kulvarda tam anlamıyla olamazsınız kaldı ki her mağazanın dinamikleri farklı. Örneğin Kanada ‘da home kategorisi çok satılırken Japonya’da satılmaz. Bunun sebebi Japonya’da genellikle küçük evlerde oturulur. Bu tarz ince detayları bilmek bize çok artı ve zaman kazandıracaktır.

2) Mağazanızın kurulum sürecinde verdiğiniz borcu mağazanızdan geri alın.

3) Satış olmamasının nedeni için şapkanızı önüne alıp düşünmeye başlamanız gerekiyor.

Amazon uzun bir yolculuk. Kuralları doğru oynarsanız istediğiniz yere gelmek çok basit olacaktır.

İnsanların tecrübelerinden faydalanmak altın kuralınız olsun.

Saygılarımla.

Çağrı BAL

Birçok kişi veya kurumun müfredat diye anlattığı bilgilere blog sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Yeni yazılarımızı hızla tamamlamaya çalışıyoruz. Amazon ve bizim hakkımızda daha detaylı bilgiye TELEGRAM  kanalımızdan ulabilirsiniz.